Mediul

 • Uponor Operations

Sistem de management al mediului

Protecția mediului sta la baza lanțului nostru de aprovizionare. Standardul ISO 14001 reprezinta un set de standarde de bază folosite de către companii pentru proiectarea si implementarea unui sistem eficient de management de mediu.

  • Durabilitatea in propriile noastre operatiuni

  • Un lanț de aprovizionare durabilă merge dincolo de propriile noastre operațiuni. De aceea, ne așteptăm de asemenea ca furnizorii noștri să respecte principiile standardelor ISO 14001 și ISO 9001 și legislația în vigoare asupra mediului și asupra relațiilor cu angajatii. Acordul nostru cadru cu furnizorul are scopul de a asigura standarde de reglementare a calității și a responsabilității corporatiste în lanțul nostru de aprovizionare.

  • Consumul eficient de energie si sursele regenerabile de energie

  • In urma evaluării operațiunilor noastre interne, cele mai mari efecte asupra mediului sunt rezultatul consumului de energie în facilitățile noastre de producție, transport și alte operațiuni logistice. Acesta este motivul pentru care ne straduim sa reducem necesarul de energie si sa crestem în același timp ponderea energiilor regenerabile.

  • Reducerea emisiilor de CO2

  • Suntem participanti in cadrul “Carbon Disclosure Project (CDP)”. Din 2009 ne-am masurat la nivel de grup emisiile de gaze cu efect de sera si impactul asupra schimbarilor climatice. De la an la an, ne propunem sa imbunatatim rata emisiilor precum si acuratetea datelor privind emisiile de CO2. Ne-am stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 15% până în 2015 (anul de baza 2009).

  • Reducerea deseurilor si reciclarea

  • Gestionarea deșeurilor este un obiectiv cheie de dezvoltare în facilitățile noastre de producție. Plasticul este extrem de reciclabil și o parte din surplusul de producție poate fi utilizat în alte procese de producție. În plus, o parte din deșeurile noastre pot fi folosite pentru recuperarea energiei, reducând astfel cantitatea de deșeuri ce ajunge la gropile de gunoi.
Indicators

Indicatorii durabilitatii

Dezvoltam neintrerupt  măsurarea indicatorilor cheie de mediu în operațiunile noastre de producție și logistică, pentru unitățile Uponor din întreaga lume.

Inchis