Ghid pentru soluția Uponor Smatrix și soluția de încălzire prin pardoseală
Întrebări și răspunsuri
Care sunt metodele de montaj cele mai potrivite pentru sistemele radiante de încălzire prin pardoseală?
Depinde de aplicație. Pentru o podea din beton, este mai bine să instalați țevile înainte de turnarea betonului. Puteți lega tevile în plasă de sârmă sau să le prindeți în jos, apoi turnați apoi betonul peste tubulatură pentru a încorpora tubulatura în plăcuță.
Pentru construcțiile ușoare se recomandă utilizarea unui sistem uscat, în cazul în care tubulatura este pusă în spumă specială cu reflectori sau pe o construcție din lemn cu reflectoare.

De ce încălzirea prin pardoseală radiantă este atât de confortabilă?

 Spre deosebire de sistemele tradiționale de încălzire care încălzesc doar aerul, încălzirea radiantă încălzește pardoseala și obiectele care intră în contact cu pardoseala. Pardoseala distribuie o încălzire consistentă, uniformă și silențioasă. 

Se poate ca pardoseala să devina prea fierbine?
Nu. Un sistem radiant de încălzire prin pardoseală proiectat corespunzător va furniza o căldură confortabilă, eficientă din punct de vedere energetic, pe care este o plăcere să te plimbi sau să stai. Dacă este necesară o căldură suplimentară pentru a satisface sarcina termică a unei încăperi sau a unei structuri, este posibil să adăugați pereți sau tavane radiante pentru a suplimenta cerințele de încălzire.

Este posibil ca un sistem radiant de încălzire prin pardoseală să ajute persoanele cu alergii?
Da. Un sistem radiant de încălzire prin pardoseală este foarte curat, deoarece nu utilizează ventilatoare sau suflante care pot circula murdăria, praful și alți alergeni în întreaga casă. Și pardoseala calda poate elimina necesitatea covoarelor, care reprezintă un teren de reproducere pentru acarienii de praf, o cauză foarte frecventă a bolilor alergice respiratorii.

Ce tip de controlere ar trebui să folosesc, radio sau cu fir?
Fiecare are un avantaj: Cel radio vă oferă libertatea de a vă repoziționa termostatele și de asemenea reduce costurile materiale și de muncă. Cel cu cablu, are o sursă de alimentare permanentă și nu utilizează baterii.

Ce este setarea "confort" de la Smatrix?
Cu setarea de confort, sistemul se adaptează la temperatura ambiantă, menținând în același timp temperatura pardoselei. Când se utilizează surse de căldură alternative, cum ar fi un șemineu, încălzirea prin pardoseala este redusă în loc să se închidă complet.

Ce este Smatrix Trend?
Afișează și compară setările de temperatură cu temperatura camerei din ultima săptămână. În plus, oferă o indicație privind consumul de energie pentru aceeași perioadă.

Ce este Autoechilibrarea ?
Reglarea automată a temperaturii în fiecare cameră, calculând în fiecare moment energia necesară pentru confort.

Trebuie să distrugi o placă de beton existentă pentru a instala încălzirea prin pardoseală radiantă?
Nu! Uponor oferă diferite opțiuni pentru proiectele de renovare.

Pot pune încălzirea în pardoseală sub unități de bucătărie și obiecte sanitare?
Puteți instala încălzirea în pardoseală sub unitățile de bucătărie, cu condiția să nu fie folosite elemente de prindere care ar putea deteriora tevile. Este recomandat să puneți încălzirea în pardoseală pe toată suprafața podelei, deoarece aspectul bucătăriei se poate schimba în viitor. În mod normal, încălzirea în pardoseală nu este amplasată sub unități sanitare, deoarece acestea sunt în mod obișnuit fixate pe podea și ar putea duce la deteriorarea tevilor.

Ce tip de finisaje de pardoseala pot fi utilizate?
Este posibil să se folosească orice tip de pardoseală, cu condiția ca rezistența termică să nu depășească standardul. Pentru o podea din lemn sau similara, rezistența termică nu trebuie să depășească 0.15m²k / w. Pentru covoare, valoarea combinată nu trebuie să depășească valoarea de 2,5. Gresia este potrivita pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală deoarece acestea nu au nici o rezistență termică.

Ce este o zonă?
Este o zona/suprafața pe care doriți să o controlați independent prin intermediul unui termostat de cameră. Poate fi o cameră sau mai multe camere, dar cel mai frecvent unul.

Ce este un distribuitor și unde ar trebui poziționat?
Un distribuitor este un punct central de distribuție la care sunt conectate buclele de încălzire prin pardoseală. Este, de asemenea, utilizat pentru controlul și izolarea fluxului de apă, astfel încât buclele / zonele pot fi controlate independent.
Poziționare - Ideal în punctul central care oferă cea mai economică distribuție a conductelor. Cu toate acestea, dacă este doar o singură zonă, atunci este mai bine să o poziționați în acea zonă sau cât mai aproape posibil.

Uponor montează sistemele radiante de încălzire prin pardosealăNu, dar exista partenerii Uponor - instalatorii recomandați si instruiți de către noi,  care sunt familiarizați cu proiectarea și instalarea sistemului de încălzire prin pardoseală radiantă.

.

Brosuri
Brosura Tehnica Smatrix

Brosura tehnica Uponor Smatrix

Uponor Smatrix, informatii tehnice

PDF 21.78MB
Carte Tehnica Smatrix Wave

Ghid Tehnic Smatrix_Base

Uponor, Smatrix informatii tehnice

PDF 111.85MB
Carte Tehnica Smatrix Base

Ghid Tehnic Smatrix_Base

Uponor, Smatrix informatii tehnice

PDF 76.69MB
Videos

Noul termostat Uponor Smatrix Style
Smatrix Style se adaptează la stilul tău personal. Este designul pe care îl puteți simți. Ca parte a sistemului nostru de control Smatrix, este mai mult decât un termostat. Optimizează ambianța camerei, mărește confortul și economisește costurile energiei.

Smatrix de la Uponor este un sistem de control complet integrat pentru încălzirea și răcirea radianta. Smatrix dispune de tehnologie de ajustare automată și anticipează & ajustează în mod constant cantitatea exactă de energie necesară pentru a asigura un confort optim în orice moment.
Smatrix Autoechilibrare
Montaj Smatrix
Tutoriale
Wet type of construction - pipe on the wire mesh.

Sisteme uscate

Încălzirea prin pardoseală Uponor Siccus a fost dezvoltată pentru a fi utilizată pentru podele din lemn suspendat