Conectarea țevilor PE-Xa într-un sistem cu ajutorul "efectului de memorie"

Alimentare cu apă potabilă

Ţeava Pe-Xa cu „efect de memorie”

Uponor Q&E cu țevi PE-Xa – rapid şi uşor

Ţevile PE-Xa Uponor Aqua au o memorie termică, aşa-numitul „efect de memorie”. În cazul în care ţeava din polietilenă reticulată (PE-Xa) Uponor Aqua Pipe este lărgită la dimensiuni prin intermediul unei scule adecvate, aceasta are tendinţa de a reveni la forma originală într-un interval scurt de timp. Această caracteristică a ţevii PE-Xa stă la baza unei capacităţi speciale de remediere. Utilizăm această proprietate pozitivă a materialului ţevii PE-Xa  în cadrul tehnicii Uponor Q&E. În acest caz, materialul din compoziţia ţevii se transformă în material de etanşare. Se conectează pozitiv şi prin contact de frecare cu fitingul Uponor Q&E. Această conexiune 100% sigură a ţevii cu fitingul se realizează fără garnituri de etanşare.

 

 

uponor fittings q&e

Avantajele sistemului Uponor Q&E realizat din țevi PE-Xa

  • 40 de ani de experienţă, cu o producţie de peste 3,5 miliarde de metri de ţevi PEX flexibile
  • Soluţii complete de ţevi şi fitinguri
  • Ţevi PE-Xa certificate conform standardului DIN EN ISO 15875
  • Fitinguri fabricate din PPSU şi metal
  • Pierdere minimă de presiune
  • Posibilitate de realizare sistem ţeavă în PE-Xa

 

Ce înseamnă PE-Xa?

Denumirea țevii vine de la tehnologia utilizată pentru producerea acesteia. PE-Xa înseamnă că materialul este un tip de polietilenă care a fost polimerizat cu oxigen. Alte tipuri de tevi PEX sunt polimerizate cu diferite materiale. PE-Xb este produs prin utilizarea silanului (SiH4), iar PE-Xc este polimerizat cu radiații electronice. Din aceste tevi, numai PE-Xa are un efect de memorie, ceea ce înseamnă că acesta își păstrează forma originală după încălzire. Este, de asemenea, cea mai flexibilă țeavă PEX, ceea ce îl face un tip perfect de țeavă care poate fi îndoit rapid și îmbinat într-un sistem de țevi.
Pregătirea țevii PE-Xa pentru îmbinarea Q&E

Cum se asamblează țevile PE-Xa

Așa cum este arătat pe video, este nevoie doar de o unealtă ușoară pentru asamblarea țevilor PE-Xa. După asamblare, sistemul este supus unui test de presiune pentru a verifica nu sunt scurgeri. După efectuarea unui test de presiune corect, conexiunea este 100% sigură și va dura nelimitat. Acesta este un sistem PE-Xa fiabil și avantajos care poate fi asamblat într-un timp scurt.

Descărcați broșura Q&A pentru a afla mai multe despre sistemele de țevi PE-Xa

Q&E este un sistem unic conceput special pentru conectarea conductelor PE-Xa. Q&E este rezultatul unui ciclu lung de dezvoltare prin care materialele și armăturile au fost perfecționate. Sistemul se bazează pe efectul de memorie al țevilor PE-Xa și oferă o soluție de lungă durată, sigură și rentabilă, care poate fi asamblată rapid.
Descărcați broșura PE-Xa Q&E