Hygienic planning - Uponor hygiene logic

Îmbunătățirea calității apei

Planificarea igienei optime a apei potabile

Igiena apei potabile în cadrul sistemelor de distribuție a apei este responsabilitatea noastră

Igiena este știința protecției împotriva bolilor, a bacteriilor legionella și știința menținerii și a îmbunătățirii stării de sănătate. Igiena apei potabile înseamnă apă sigură de la robinet, care nu reprezintă niciun risc semnificativ pentru sănătate pe parcursul unei vieți de consum, așa cum este definit de Liniile directoare.

Apa potabilă este cel mai important element al vieții. Asigurarea faptului că apa rămâne în stare perfect igienică – de la racordul liniei principale la robinet – este responsabilitatea noastră, pentru a sprijini proiectanții, instalatorii și companiile care operează în domeniu.

Soluțiile igienice de la Uponor reprezintă sistemul de distribuție a apei potabile care asigură standarde igienice superioare prin generarea descentralizată de apă caldă, prin metoda de instalare “buclă” și prin spălarea automată a țevilor, pentru a elimina stagnarea. 

Reguli cheie pentru a asigura o bună calitate a apei potabile

Pentru a evita formarea biofilmului, instalațiile de alimentare cu apă potabilă trebuie planificate cât mai mici posibil. Iar cu unitățile de interfață termice, apa de la robinet este încălzită la cerere.
Soluții igienice de la Uponor - apă caldă
Apa rece trebuie să aibă o temperatură <25 °C
Apa caldă trebuie să aibă o temperatură > 55 °C
Tehnologia și metoda de proiectare a țevilor Uponor contribuie la menținerea temperaturii apei sub 25 °C și evită încălzirea în conducta de alimentare cu apă rece.
 
Planificarea igienei Păstrați temperatura corectă

Instalațiile igienice de alimentare cu apă potabilă trebuie să fie planificate pentru a asigura un schimb suficient de apă la fiecare 72 de ore / cel puțin la fiecare 7 zile. Montajul în buclă de la Uponor și unitățile de spălare automate ajută la menținerea curgerii apei și evită stagnarea în orice moment.

Planificare igienică Apa trebuie să curgă

Ce este boala legionarului?

Știați că peste 656.097 de decese sunt cauzate de boli legate de apă în acest an? Chiar dacă cele mai multe cazuri nu sunt raportate de mulți profesioniști, cea mai periculoasă infecție legată de apă este boala legionarului, cum ar fi pneumonia legionella. Boala este cauzată de creșterea bacteriilor periculoase legionella severe în apa contaminată, cu o rată de 10-15% a mortalității la pacienții infectați. Aflați mai multe:

Despre boala legionarilor

Directiva UE pentru protecția apei potabile

Ce înseamnă pentru instalația dvs. de apă potabilă?

Uniunea Europeană are o lungă istorie în privința politicii apei potabile, care asigură faptul că apa destinată consumului uman poate fi consumată în siguranță pe tot continentul. În prezent, UE a consolidat directiva privind apa potabilă cu scopul de a îmbunătăți accesul la apă pentru toți, de a actualiza standardele de igienă a apei potabile și de a crește transparența pentru toți consumatorii. Prin urmare, calitatea apei potabile trebuie controlată prin standarde bazate pe cele mai recente dovezi științifice și trebuie monitorizată în mod eficient și eficace. În plus, consumatorii din UE ar trebui să primească informații adecvate, prompte și corespunzătoare despre igiena apei potabile.
Mai multe detalii
EU directive

Igiena apei potabile de la planificare, instalare până la monitorizare

Uponor vă oferă expertiza detaliata pentru îndeplinirea standardelor legale pentru igiena apei potabile, vă oferă asistență de proiectare pentru HSE și BIM și vă invită la sesiuni de instruire despre sistemele de alimentări cu apă la Academia Uponor.

Descoperiți mai multe despre igiena apei potabile cu ajutorul broșurilor

thumbnail

Uponor whitepaper igiena

Rezumatul analizei instalatie igienica Uponor în comparație cu instalația tradițională

PDF 3.83MB
6195AFA7A4C34893B4C148086CC658CB

Planificare igienică cu Uponor

Alimentare cu apa

Citiți mai multe despre principiul și soluțiile igienice Uponor
PDF 1.55MB